Szybka i zdrowa propozycja dla wegetarian, czyli zupa marchewkowo pomidorowa. Doskonałe połączenie marchwi i pomidorów, które wzbogacone zostało smakiem chilli, sprawi że ta zupa będzie idealna na mroźne dni.

Składniki potrzebne, aby przygotować zupę marchewkowo – pomidorową

  • puszka pomidorów z puszki
  • 2 średniej wielkości marchewki
  • natka pietruszki
  • papryka chilli (w proszku)
  • sól
  • pieprz
  • makaron chiński

Jak przygotować zupę marchewkowo – pomidorową?

  1. Zagotuj wodę i dodaj do niej obraną marchewkę.
  2. Gdy marchewka będzie miękka, dodaj do garnka pomidory.
  3. Po około 10 minut, całość zmiksuj.
  4. Dopraw do smaku chilli, solą i pieprzem. Udekoruj natką pietruszki.
  5. Podajemy z makaronem chińskim, choć równie dobrze możemy podawać z ryżem, czy ziemniakami.

Smacznego!

zupa z marchwi i pomidorów

zupa pomidrowo marchewkowa

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Zupa marchewkowo - pomidorowa
Opublikowany
Czas na przygotowanie
Czas gotowania
Całkowity czas