Zupa pomidorowa w formie pysznego i sycącego kremu – Zupa krem z pomidorów. Wystarczą pomidory, włoszczyzna i bulion, aby uszczęśliwić swoje podniebienie.

Zupa krem z pomidorów – Składniki

  • pomidory (mogą być z puszki)
  • włoszczyzna
  • bulion warzywny
  • śmietana 18 %
  • kmin rzymski
  • kminek
  • ziele angielskie
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Na wstępie przygotujemy bulion warzywny na bazie włoszczyzny. Dodajemy ziele angielskie, kmin rzymski i kminek. Gotujemy około godzinę. Po tym czasie przecedzamy i zbieramy przyprawy. Pozostawiamy włoszczyznę i dodajemy pomidory. Całość miksujemy. Zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Dekorujemy śmietaną  i natką pietruszki. Smacznego!