Kolejna smaczna autorska propozycja na obiad, czyli ryż z fasolą szparagową. Potrwa podawana z boczkiem i cebulą. Danie idealnie sprawdzi się jeśli nie dysponujecie czasem na gotowanie. Idealne również dla osób, które nie chcą kombinować w kuchni, tylko chcą dobrze i smacznie zjeść. Kolejny argument za tym, że ryż z fasolą to doskonałe połączenie. Nie traćcie czasu, czym prędzej wypróbujcie poniższy przepis.

Ryż z fasolą szparagową – potrzebne składniki

  • fasola szparagowa
  • ryż
  • wędzony boczek
  • cebula
  • oliwa
  • curry
  • sól

Proporcje należy dopasować do własnych preferencji

Przygotowanie ryżu z fasolą szparagową

  1. Na początku gotujemy ryż, do którego dodajemy curry. Gotujemy tak, aby był sypki.
  2. W osobnym garnku gotujemy fasolę szparagową.
  3. Na patelni podsmażamy cebulę i boczek.
  4. Wszystkie składniki łączymy i polewamy oliwą. To wszystko.

Smacznego!

ryż z fasolą szparagową

ryż z fasolą

ryż z zieloną fasolą szparagową

Podsumowanie
recipe image
Nazwa przepisu
Ryż z fasolą szparagową
Opublikowany
Czas na przygotowanie
Czas gotowania
Całkowity czas