W ciągu tygodnia chyba każdemu z nas zdarzają się dni, kiedy mamy więcej czasu i możemy poeksperymentować w kuchni. Dlatego tym razem przedstawiamy propozycję na pyszne śniadanie lub kolację, czyli omlet biszkoptowy na ostro. Puszysty, smaczny i z charakterem.

Omlet biszkoptowy na ostro – Składniki

  • 4 jajka
  • mąka
  • parmezan
  • ostry sos chilli
  • łyżka masła
  • 2 pomidory
  • szczypiorek
  • sól

Przygotowanie

Oddzielamy żółta od białek. Żółtka rozbijamy, a pianę ubijamy na sztywną pianę. Następnie łączymy białka i żółtka ze szczyptą soli i mąki. W międzyczasie wrzucamy na patelnię masło. Jajeczną masę mieszamy i wkładamy na rozgrzaną patelnię. Z góry posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Gdy dolna warstwa będzie już gotowa, przewracamy omlet na drugą stronę. Nakładamy na tą warstwę pokrojone pomidory, starty parmezan i polewamy odrobiną sosu chilli. Smacznego!